My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2004-10-18

Våfflor à la Cajsa Warg

23/03/2003 15:20:29

Våfflor à la Cajsa Warg
De här våfflorna blev min favorit förra året. De är lagom frasiga och neutrala i smaken, så att de passar lika bra till dessert som till förrätt eller drinktilltugg med något salt pålägg. Cajsa Wargs recept innehåller sur grädde, jag gör dem med crème fraiche.
Till ca 10 laggar behövs:
100 g smör
2 dl crème fraiche
4 dl vatten
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 ägg
1.
Smält smöret och låt det svalna.
2.
Vispa samman crème fraiche med hälften av vattnet.
3.
Tillsätt mjöl och salt och vispa till en jämn smet. Blanda sedan ner resten av vattnet.
4.
Vispa sist ner äggen och det avsvalnade smöret. Låt gärna smeten stå en stund före gräddningen.
5.
Hetta upp våffeljärnet och smörj det före första laggen. Grädda våfflorna till fin färg. Låt dem svalna på galler.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home