My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2004-10-18

Ryska våfflor

23/03/2003 15:21:36

Ryska våfflor
De här passar bäst som förrättsvåfflor eller som drinktilltugg med exempelvis löjrom, hackad lök och crème fraiche som pålägg.
Till ca 12 laggar behövs:
2 ägg
5 dl mjölk
1/2 pkt jäst (25 g)
2 dl vetemjöl
2 dl bovetemjöl
1 tsk salt
50 g smör
1.
Dela äggen i gulor och vitor. Ställ vitorna kallt så länge.
2.
Värm mjölken till ca 37 grader.
3.
Smula sönder jästen i en skål. Tillsätt lite av den ljumma mjölken och rör ut jästen.
4.
Vispa ut mjöl och salt i resten av mjölken. Tillsätt jästblandningen och äggulorna och vispa till en jämn smet. Täck över med tallrik eller plastfolie och låt smeten jäsa i rumstemperatur ca 1 timme.
5.
Smält smöret och låt det svalna.
6.
Vispa vitorna till hårt skum.
7.
Blanda ner smöret och sedan vitorna i smeten alldeles före gräddningen.
8.
Hetta upp våffeljärnet och smörj det. Häll i ca 1 dl smet och grädda tills våfflan fått fin färg. Smörj järnet igen vid behov.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home