My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2004-10-17

SEMLOR

16/02/2003 15:47:24

Till 16 rätt små semlor:
100 g smör, 2,5 dl standardmjölk, 25 g jäst, 1 msk stött kardemumma, 1 krm salt, ¾-1 dl socker, ½ dl ljummet vatten, 8-8½ dl vetemjöl.

Smält smöret, häll i mjölken och låt det hela bli fingervarmt. Stöt kardemumman och blanda med mjölet. Smula ned jästen i en bunke. Strö over salt och socker och häll på ljummet vatten. Rör om och låt stå 3 minuter. Häll sedan over den ljumma mjölken, knäck ner ägget och rör om igen. Tillsätt mjölet . Arbeta den kraftigt. Låt jäsa 1-1½ timme.

Ta några tag i den jästa degen med trägaffel, häll upp degen p[ mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 16 delar. Rulla ut varje bit till fina släta bullar. Låt jäsa i ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda ganska högt upp i ugnen 8-10 minuter.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home