My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2004-10-18

Limevåfflor

23/03/2003 15:24:02

Limevåfflor
Servera våfflorna som förrätt med exempelvis rökt lax, dill och gräddfil eller som efterrätt med vaniljglass.
Till ca 10 laggar behövs:
100 g smör
1 lime
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 dl mjölk
2 ägg
1.
Smält smöret och låt det svalna.
2.
Tvätta limen väl under rinnande varmt vatten. Riv det yttersta gröna på skalet fint och pressa saften ur limen.
3.
Rör samman vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt drygt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
4.
Vispa i äggen, resten av mjölken samt smöret. Rör ner limeskal och limesaft.
5.
Hetta upp våffeljärnet och smörj det. Häll i 3/4-1 dl smet och grädda tills våfflan fått fin färg.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home