My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2004-10-18

Frasvåfflor

23/03/2003 15:15:34

Frasvåfflor
Klassikern bland våfflor och för många den enda tänkbara varianten. Servera dem helst alldeles nygräddade direkt från våffeljärnet. Sylt och grädde passar bra till men de är goda också med bara lite strösocker ovanpå.
Till ca 10 laggar behövs:
50 g smör
4 dl vetemjöl
2 1/2 dl isvatten eller iskallt vichyvatten
2 krm salt
4 dl vispgrädde
1.
Smält smöret och låt det svalna.
2.
Rör samman mjöl, vatten och salt till en jämn smet.
3.
Vispa grädden tjock. Rör ner grädde och smör i smeten.
4.
Hetta upp våffeljärnet och smörj det före första laggen.
5.
Häll i ca 1 dl smet och bred ut den lite. Grädda tills våfflan fått fin färg.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home