My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2004-10-18

Äggvåfflor

23/03/2003 15:19:03

Äggvåfflor
Somliga är inte så förtjusta i frasvåfflor utan vill hellre ha en lite mjukare variant. Då passar den här, som har ägg i smeten.
Till ca 10 laggar behövs:
75 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 dl mjölk
2 ägg
1 dl vispgrädde
1.
Smält smöret och låt det svalna.
2.
Blanda samman mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt drygt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
3.
Vispa i äggen, resten av mjölken, grädden och det avsvalnade smöret.
4.
Hetta upp våffeljärnet och smörj det. Häll i ca 3/4 dl smet och grädda tills våfflan fått fin färg.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home