Norska kardemummavåfflor
23/03/2003 15:22:46
Norska kardemummavåfflor
En mjuk söt våffla med god kardemummasmak. I Norge serveras den med smör men den är god till kaffet precis som den är eller med en gräddklick.
Till ca 12 laggar behövs:
125 g smör
4 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
3/4 tsk nymald kardemumma
5 dl mjölk
2 ägg
1 dl vispgrädde
1.
Smält smöret och låt det svalna.
2.
Rör samman mjöl, socker och kardemumma. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
3.
Vispa i äggen och resten av mjölken. Rör till sist mer det smälta smöret och vispgrädden.
4.
Låt smeten stå och svälla i kylskåpet ca 1 timme.
5.
Hetta upp våffeljärnet och smörj det före första laggen.
6.
Häll i 3/4-1 dl smet och grädda tills våfflan fått färg.
Norska kardemummavåfflor
En mjuk söt våffla med god kardemummasmak. I Norge serveras den med smör men den är god till kaffet precis som den är eller med en gräddklick.
Till ca 12 laggar behövs:
125 g smör
4 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
3/4 tsk nymald kardemumma
5 dl mjölk
2 ägg
1 dl vispgrädde
1.
Smält smöret och låt det svalna.
2.
Rör samman mjöl, socker och kardemumma. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
3.
Vispa i äggen och resten av mjölken. Rör till sist mer det smälta smöret och vispgrädden.
4.
Låt smeten stå och svälla i kylskåpet ca 1 timme.
5.
Hetta upp våffeljärnet och smörj det före första laggen.
6.
Häll i 3/4-1 dl smet och grädda tills våfflan fått färg.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home